Flight mode är det nya svarta

Jag behöver komma ut och resa igen snart, så jag får läst några av de böcker som står i bokhyllan och väntar, tänkte jag där jag satt i soffan, och funderade vad jag skulle ta mig för, denna regniga lördagkväll i Barcelona.

Dagens projekt, att plugga ikapp två försummade veckor, var precis avklarat, och jag facebookchattade och whatsappade lite löst, samtidigt som jag surfade lite planlöst och funderade på om jag hade nåt nedladdat som passade att se en kväll som denna.

Synd att jag inte har tid att läsa böcker längre, tänkte jag, och läste första raderna av en dn.se-artikel som jag konstaterade att jag inte var intresserad av. Så tänkte jag på hur jag brukar tillbringa långa flygresor – jag laddar upp med några böcker med olika tuggmotstånd, för att variera med, nåt lite tyngre, nån sån som man behöver ett par ostörda timmar för att uppskatta, och nåt lättare, lite mer underhållande för de timmarna när koncentrationen sviker. Och så läser jag. Och kanske funderar lite över livet i största allmänhet, antecknar några tankar som känns intressanta där och då, och läser lite till.

Det är konstigt, tycker jag, att det bara är när jag är ute på resa, ensam, som jag genom att acceptera långtråkigheten, kan utnyttja den och njuta av den, när varje distraktionslös stund hemma i soffan automatiskt måste fyllas med något – och något mer actionfyllt och givande än en bra bok. Till exempel planlöst surfande.

Det får bli mer flight mode på hemmaplan, helt enkelt. Medveten långtråkighet – låter riktigt trendigt!

DSCN1035

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s