Marimurtra – botaniska trädgården i Blanes

Det allra bästa med att bo i Barcelona, om du frågar mig, är att lämna Barcelona. Det finns många lättillgängliga platser utanför stan, som passar fint för dagsutflykter. Perfekt om man har en begränsad budget. För 5:70 euro får du en enkelbiljett mellan Barcelona (zon 1) och Blanes (zon 6), 8 mil upp längs kusten.

Igår besökte jag Marimurtra, den botaniska trädgården i Blanes. Blanes är ett av mina favoritställen för dagsutflykter, oavsett tid på året, men jag hade inte besökt trädgården tidigare. Det är en av de mer ambitiösa botaniska trädgårdarna i Europa, och ligger fantastiskt fint, högt uppe på en bergssluttning med utsikt över havet, och upp mot Costa Brava.

DSCN0940

Ta sig dit: Det går tåg från Barcelona till Blanes varje halvtimme på helgerna, och resan tar knappt en och en halv timme. Du kan kolla tågtider här. Från stationen i Blanes, som ligger en lite bit från centrum, kan du antingen gå till centrum, eller ta en anslutningsbuss från stationen. Följ skyltarna från centrum till botaniska trädgården, som ligger upp på berget, på norra sidan av stan.

Adress: Paseo Karl Faust (Jardí Botànic MARiMURTRA) 9

Kostnad: Inträde 6 euro.

Mer info här

DSCN0956

Advertisements

3 thoughts on “Marimurtra – botaniska trädgården i Blanes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s